Celoteh Ganong Manyar


dari tika untuk tika
Februari 21, 2011, 2:50 pm
Filed under: Uncategorized

aq berlari dari desa ke desa hanya untuk memulai karyaku, ribuan tahun aku menunggu hingga bertemu cinta……….. bukan dosa.

namun aku selalu salah menebak kata

namun aku selalu kilaf dalam ucapan cinta

hari ini aq ingin katakan padamu namun sedikit ragu

 

sejak engkau datang kerumahku hatiku seperti salah saja, aku tak berani mendkat pada siapa siapa yang mendekatiku,

aku sadar rasa itu bersemi darimu waktu itu

namun aku akan ungkapkan pula kepadamu

namun aku masih menunggu waktu



mijil
Februari 5, 2011, 3:33 pm
Filed under: Uncategorized

jerit iku tangis……….
aq saka negarane maya pada
tumurun ing nagari manungsa

sukmaku kebuntel barang lan rasa
panca indra sing dadi pangonan uga nepsu

ngalam ndunya akeh goda……



kandang
Februari 5, 2011, 2:41 pm
Filed under: Uncategorized | Tag:

lumayan buat makan

aku sedari dulu hanya termangu saja di gurun pasir, dalam mimpiku

tapi aku tinggal tinggal di gubukku

di kandang pendosa

 

itu rumahku

kafilah yang berjalan di gurun waktu

walaupun kasihku menangis

tapi aku tetap tertawa

 

meringis…….

 



RISE UP THIS MORNING
Februari 4, 2011, 10:57 am
Filed under: Uncategorized

good morning…

 

gasoot untumu kuning

 

nuwun sewu kang mas

yen caturku kasar

dasar aku lancur rupane ancur

 

esuk esuk tabuh 09.00 wjt

aq tangi jagade padang

di suwuk mataku karo samirana

 

yo esis……..

 

jangan tiru adegan ini tanpa problema khusus

cacatan :

wjt ; waktu jawa timur

ponorogo, 04 februari 2011



SASANA KRESNA
Februari 4, 2011, 10:08 am
Filed under: Uncategorized

tabuh 12 sirahku mlocot

rasane polo koyo kudu moncrot

mikir babagan barang mecothot

 

janjane kwi endah

neng peteng repet repet kudu ngempet

bocah cilik manten amoh ora beda

 

hento hento………

 

aq wis rakuat ngempet

pikirku cupet

peteng ndedet

ning apa ana panggonan kang indah lan ora bebayani ?

Ora bakal kena bendu yen kebacut nglakeni penak

 

ehh…ehhh kleru lur

nglakoni penak ning yo iso semanak…….

 

ponorogo, 04 februari 2011



PUISI LALAT
Februari 4, 2011, 10:05 am
Filed under: Uncategorized

aku menari nari….

karna aku hidup bangga di negerimu

negeri yang penuh dengan sampah

kau sampah

mereka   sampah

sumpah semua sampah



Juni 3, 2009, 4:33 pm
Filed under: drama, Rupa Kewan

kecoa 3

CORO UTAWA BIASA KARAN CORO KETHON

kewan iki salah sawijineng kewan kang peperang ing karan kewan kang nganyelake, mula kewan iki patute di gething wong akeh yen kanca kanca kabeh nemokeke kewan iki perlune di pateni wae. carane gampang ora perlu tuku obat sing larang larang cukup di slenthik wae ndase, yen sih cilik cukup kupinge yen wis dewasa iki betdho, perlhu di tempileng ndiase monteng mesthi mati yen gak percoyo cobo wae yoooo.

2lalat 4

Laler kui yo sa jenis karo coro, kewan kang nganyelake kerjane mung nyebarake penyakit, biasane ngrubung panganan telek tlethong tei lan ee’, bali nyang omah sikile kenek ee’ iiiyeeek.

sing iki laler ijo lalat 2 luih nggilani maneh wetenge metu udette gilani banget hiiiii (sirae gedek gedek)

nyamuk 1nyamuk 2 nyamuk 3

JING KLONG

kewan iki yo nganyelne wong yo aneh karepe po kurang darah po piye mboh, sing mesti hobi karo sing jenenge transfusi getih, jane gak bar kecelakaan.

akuingi yo bar donor tapi ko’ keroken lucune aku donor sedina gak mung siji patuto ewon ananging neng tegal utowo ladang. Gak neng PMI utowo Rumah sakit.

orong orong

O R O N G – O R O N G  G E N D O N G  G O N G
Lha sing iki luwih aneh, mergo kewan iki karan kewan nganyelake sok mlebu kupinge tonggo, tapi luwih nganyelake poro manungsa kewan sakmene kandane gendong gong pora ndonyo geger paling apik yo plethet paling orong orong.




Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.